måndag 18 februari 2013

Influensa

Sjuka barn? Jo tack, det är allt annat än underhållande och välkommet. Febriga,stekheta kroppar som ska envisas med att sova i ens säng och fullständigt mata ut baciller rätt i ansiktet på en så att man nästan känner de små bakteriedjävularna promenera omkring i ansiktet.
Trots detta är det 10 resor värre att ha och göra med en sjuk man. Detta är lite utav ett fenomen, det upphör aldrig att förvåna hur just en man kan bli så otroligt sjuk så att världen nästan stannar.
Under mannens influensa period har jordklotet nästan slutat snurra och alla håller andan.
-kommer han att klara sig?

Oftast gör dom ju det, helt osannolikt egentligen med tanke på hur allvarligt tillståndet varit.
Just nu har vi en sådan man i vårt hus, man skulle kunna säga att läget just nu är "allvarligt men stabilt". När barn är sjuka så är de ofta lugna,goa och tacksamma över att få bli ompysslade med lejonkungen och jordgubbssaft.
Däremot när en man är sjuk, då förväntas det hemleverans av diverse livsuppehållande medel i form av portionsnus,glass och chips och åt fjärrkontrollen ska man helst inte titta, det kan ju faktiskt vara hans sista dag på jordelivet så klart han ska ha den för sig själv.

Varannan kvart ska det oxå förtydligas att denne faktiskt ÄR sjuk (som om det rådde några tvivel om saken). Det ska andas ljudligt och duschas i värme så att värmepannan jobbar övertid.

Men sen kommer man till den punkten att denne sjuke man somnat i soffan under en dokumentär om längdskidåkning och då kommer även jag till insikt att nu är det på riktigt, mannen är sjuk, riktigt sjuk! Det är nog ändå på sin plats att ta hand om honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar