söndag 15 april 2012

Liv

En helg. 1 helg, 2 dagar och så mycket känslor. Lycka,sorg,förväntningar,besvikelser osv.
Ibland blir man så medveten om livet och om vad det kan göra med en. Ibland är det orättvist, ibland är det generöst,ibland är det förunderligt vad människor tvingas gå igenom.

2 små liv, ett på vardagrumsgolvet under ett färgglatt babygym, ett annat lekandes i ett flickrum.
1 annat liv, ett liv som inte förtjänat den hemska vändning det tagit. En människa så fin som som få människor är. En genuint genomsnäll och underbar person som bara förtjänar det bästa.
En person som alltid ställer upp, alltid finns där och utan att säga mycket alls bara värmer upp tillvaron med sin närvaro.

Man blir smärtsamt medveten om att man aldrig kan förutse något. Livet gör som det vill, man står maktlös. Det blir inte alltid som man tänkt sig.
Det som skulle fylla dagarna på ålderns höst, långa golfrundor under solens värmande strålar och härliga seglatser över haven kan snabbt förbytas mot promenader med ledsagning och ensamhet i en värld där man inte vet speciellt mycket alls, mer än att det inte skulle bli såhär.

2 andra liv, 2 människor som snabbt får axla en annan roll, en roll ingen person ska behöva ta.
Två fantastiska människor som orkar,orkar,orkar. 
Nu finns dom där hela tiden, ställer alltid upp,finns där,fixar och donar och sätter sig själva åt sidan.
Rollerna är ombytta. 

Man ska ta vara på var dag, VARJE dag, och när och om något skulle skaka om ens värld så ska man vara glad om man har så fina människor runt sig så att de orkar bära en när man inte längre orkar gå.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar